Dresdner Tragetagen 2011

Op 2 juni was het weer zover, de jaarlijkse Tragetagen van Die Trageschule Dresden. Het ene jaar is het klein en oefenen we vooral de diverse draagwijzen, het andere jaar is het groot en is het in de vorm van een congres. Dit jaar was het weer groot en ik keek al lang van tevoren uit naar de diverse lezingen en de markt om weer eens face to face te kunnen praten met de diverse producenten en aanwezige consulenten.

Op woensdag vertrok ik met mijn gezin, de kinderen waren immers ook vrij in verband met Hemelvaart. Het is ongeveer 5 uur rijden van Glanerbrug naar Dresden, uiteraard tellen we dan de files en stops niet mee. Onderweg hadden we regelmatig contact met Petra van Nature Babies. Ook zij was met haar gezin die dag onderweg naar Dresden. Na aankomst gingen we samen wat eten in de stad. De kinderen waren uiteraard behoorlijk uitgelaten na al die tijd stil zitten in de auto.

Wij hadden onze overnachting geboekt in het hotel waar ook het congres was. Lekker makkelijk dus! Donderdag in de loop van de middag druppelden de deelnemers en producenten allemaal binnen. Om 16.00 was de officiële start van het congres door Ulrike Höwer, leidster van Die Trageschule.

Dit jaar was het thema: “Dragen in bijzondere situaties”. Er kwamen lezingen en workshops  voorbij van Eva Vogelgesang over het kangoeroeën en dragen van prematuren op de afdeling in het Olgahospitaal in Stuttgart. Andere onderwerpen waren dragen van kinderen met Down Syndroom en Hypotonie door Birgit Kienzle-Müller en er was aandacht voor bekkenbodemspieren. Ik heb weer heel wat opgestoken.

Op de markt waren onder andere aanwezig Didymos, Storchenwiege, Hoppediz, Amazonas, Wickelkinder, Ergobaby, Renates Puppenstube en Mamaponcho. Het contact op deze markt is informeel en laagdrempelig en zelfs na 3 dagen waren er nog mensen die ik niet uitgebreid gesproken heb.

Veel te gauw waren we alweer aangekomen bij de modeshow en de verloting. Die markeren het einde van de Tragetagen. Tijd om afscheid te nemen dus. Ik heb met veel consulenten en producenten gedurende het jaar ook op andere manieren contact, maar zo face to face is toch altijd weer het fijnst.

Ik tel nu alweer af naar de volgende Dresdner Tragetagen…