Cursus

Van 21-23 November gaat het eindelijk gebeuren. 10 mensen gaan de cursus tot draagdoekconsulent volgen. We kijken er al lang naar uit en nu is het eindelijk zover.

Deze cursus wordt gegegeven door Ulrike Hower van de Trageschule Dresden. http://www.trageschule-dresden.de/ In Duitsland liggen ze op draagdoekgebied ver voor op Nederland. Ze hebben minstens 3 heuse scholen waaraan consulenten verbonden zijn. Bij deze zelfstandige consulenten kunnen ouders terecht voor o.a. 1 op 1 hulp bij het dragen, (aanstaande) ouders kunnen terecht voor groepsgewijze informatieve workshops of workshops die gericht zijn op 1 onderwerp, bijv. het rugdragen.

En nu krijgen we in Nederland straks dus ook gecertificeerde consulenten. Zodat iedereen die dat wil terecht kan voor juiste informatie omtrent dragen. We zijn zelfs zo enthousiast dat we ook bezig zijn om een Vereniging van Draagdoek Consulenten op te richten. Maar daar zal ik een andere keer over vertellen.

De cursus bestaat uit 3 weekenden. Een basiscursus, een vervolgcursus en een certificeringscursus. Na de eerste cursus zijn we in staat om 1 op 1 advies aan mensen te geven. Het tweede weekend kan helaas pas eind juli 2009 plaatsvinden en de certificering zal volgen in oktober 2009. We krijgen dus gedegen onderricht in de achtergrond van dragen en de anatomie van ouder en kind.

Toen ik begon met dit te organiseren vroeg ik me af of ik wel een cursus vol zou krijgen. Immers de cursus is niet goedkoop en het maakt niet uit of je met 5 bent of met 10 (maximaal). Je betaalt een vast bedrag. Na een kleine aanloopperiode met weinig animo, wordt ik inmiddels overspoeld door aanvragen. Er komen Nederlanders uit Engeland, Belgie en Frankrijk en zelfs een Noorse. Er is een 2de basiscursus in januari ook helemaal vol. En er staan nog mensen op een wachtlijst. Wauw!

Het is een beetje uit de hand gelopen. Maar het is zo vreselijk leuk om te merken dat het dragen meer gaat leven in Nederland.

Wordt vervolgd.